Su tasarrufunu tam da fark yaratabildiğiniz yerde, banyoda yapın

Sürdürülebilir teknoloji banyoda su tüketimini de azaltıyor

Dünyaya uzaydan bakıldığında, gezegenimizin yüzeyinin yüzde 70’inden fazlasının su ile kaplı olduğu görülüyor. Ancak, toplam su hacminin sadece yüzde 2,5’i tatlı sudan oluşuyor üstelik bunun da büyük kısmı ise kar ve buz içinde hapsolmuş, donmuş halde bulunuyor. Yüzde 0,3’ünden biraz azının tatlı sudan oluşması da su tasarrufunun neden bu kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Bu hayati kaynağın sağduyulu şekilde yönetilmesi için, insanoğlu da günlük yaşamımızda önem kazanmaya devam edecek çok sayıda teknoloji geliştiriyor.

Suyun çoğunluğu banyoda tüketiliyor

Haneler, küresel su tüketiminin yaklaşık onda birini oluşturuyor. İnsanlar suyu her gün çamaşır ve bulaşık yıkamanın, yemek yapmanın ve su içmenin yanı sıra kişisel hijyen, evlerini temizlemek ve bahçelerini sulamak gibi farklı nedenlerle kullanıyor. Suyun çoğunluğunun duş ve banyo, el yıkama ve tuvalet yıkama gibi işler için kullanıldığı düşünüldüğünde, banyoda su tasarrufu sağlayan teknolojilerin kullanımı da özellikle önem kazanıyor. Su akışı, performans ve konfordan taviz vermeksizin her su çıkış noktasında sınırlandırılabiliyor. GROHE, birlikte kullanıldığında, su tasarrufunda karşılaşılan zorluklara sürdürülebilir bir çözüm sağlayan, cazip tasarımlı ürünler sunuyor.

%100 konfor ile %50 veya daha fazla tasarruf

GROHE EcoJoy® teknolojisi, banyoda yüzde 50’ye varan veya daha fazla tasarruf yapılmasını mümkün kılıyor. Örneğin, tek kumanda kollu bataryaları, diğer üreticilerin sunduğu su bataryalarının on litrelik tüketime kıyasla dakikada sadece 5,7 litrelik sürekli akış hacmi sağlıyor. Entegre su tasarruf teknolojisine veya EcoButton düğmesine sahip GROHE duşları su tüketiminin kontrolünü kullanıcıların parmaklarının ucuna taşıyor. GROHE termostatlarında da, akış hızının yüzde 50’ye varan oranlarda azaltılmasına imkan veren EcoButton düğmesi ile doğru sıcaklığı ararken su israfının önüne geçiyor. Tuvaletlerdeki yıkama sistemleri ise, kullanıcıların gerekli su miktarını seçmesine imkan veren bir start/stop düğmesi veya çift hacimli yıkama özelliğine sahip. Tüketicilerin evlerindeki tüm su çıkış noktalarını bu akıllı teknoloji ile donatabilmesini sağlamak için de, mutfak lavabosu için uyumlu GROHE EcoJoy® bataryaları da bulunuyor. GROHE EcoJoy®, bu şekilde konfor ve rahatlıktan hiçbir taviz vermeksizin günlük su tüketimi azaltarak hem çevre korumaya hem de ev bütçelerine katkı sağlıyor.

Doğanın en hayati unsurunu korumaya büyük önem veren GROHE, sürdürülebilir ürünler geliştiriyor. Sürdürülebilirliğin evde başladığını gören ve sayıları giderek artan tüketiciler de bu konudaki duyarlılıklarının GROHE ürünleriyle karşılandığına güveniyorlar.
GROHE hakkında
GROHE dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımları sağlayıcısıdır. GROHE Group, global GROHE markası kalite, teknoloji ve tasarımın yanı sıra “Pure Freude an Wasser” felsefesini sunmayı amaçlayan sorumluluktan oluşan marka değerlerinden güç almaktadır.

GROHE’nin dünya çapında 6.000 civarında çalışanı bulunmaktadır. GROHE'nin Almanya'daki çalışan sayısı yaklaşık olarak 2.400'dür. GROHE, Almanya’daki üç üretim tesisinin yanı sıra, diğer pazarlarda da birçok tesise sahip. GROHE, banyo ve mutfak ürünleri portfolyosuyla, 2014 yılında 1,2 milyar Avro tutarında konsolide satış rakamına ulaşmıştır.
Ocak 2014’te LIXIL Group ve Japon Kalkınma Bankası tarafından satın alınan GROHE Group halen satışlarının yüzde 85'ini Almanya dışında gerçekleştirmektedir.

LIXIL Group, inşaat malzemeleri ve ev teçhizatları sektörlerinde küresel bir liderdir. Nisan 2015’ten tarihinden itibaren geçerli olmak üzere LIXIL Group’un global sıhhi tesisat ürünleri iş kolu yeni LIXIL Su Teknolojisi Grubu (LWTG) iş birimine entegre edilecektir. GROHE, LWTG içinde bağımsızlığını sürdürecektir.
Daha fazla bilgi için:

Mehtap Çakıroğlu
Ogilvy PR - 0212 339 83 81
mehtap.cakiroglu@ogilvy.com

Telif hakkı

Her bir fotoğrafın ‘özellikler’ penceresinde belirtilen tüm telif hakkı kısıtlamalarına uymaya özen gösteriniz. Bu bilgiye ulaşmak için dosyayı açmadan üzerinde sağ tıklayın ve ‘özellikler’ altında ‘detaylar’ seçeneğine gidin.

Görüntüyü yayınladığınız takdirde, kaynak olarak Grohe’yi belirtmenizi rica ederiz. Kaynağı belirtilen fotoğrafların kullanımı ücretsizdir. Fotoğraflar reklam amacıyla kullanılamaz.
Ad Tarih Büyüklük
WaterConsumption.pdf WaterConsumption.pdf 2016-04-04 100.52 kB Download