GROHE ve Dünya Orta Doğu Dostları, Ürdün Toplum Hizmetleri Vakfı'nda ""Yaşam için Su"" Girişimi'ni başlatıyor.

Ürdün'deki Bedevi ailelerine su sağlamak için öncü proje

Amman, Ürdün - Nisan 2013 - Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımı markası GROHE, Sharhabil Bin Hassneh Ekoparkı yakınında yaşayan yerel Bedevi ailelerine su sağlamak üzere ""Yaşam için Su"" projelerinden ilkini Dünya Orta Doğu Dostları (FoEME) ile işbirliği içinde Ürdün'de başlattı.

Ekopark'ın oluşturulmasının ardından Bedevi ailelerinin hayvanları ve kendi kullanımları için kuyudan su almak üzere parka girmelerine artık izin verilmiyor. ""Yaşam için Su"" projesinin tamamlanması, bu ailelerin içme suyu kaynaklarına erişmelerine ve bu arada Ekopark'ın da gelişmesine olanak tanıdı.

2012 yılı Kasım ayında başlayan projede GROHE, içme ve sulama için kullanılmak üzere, suya kolay erişim sağlamak amacıyla pompalar, boru tesisatı, su sayaçları ve donanımı kurdu. Öncesinde, bu aileler su içmek amacıyla su kaplarını doldurmak için her gün yürümek veya araba kullanmak zorunda kalıyorlardı, yıkanma ve diğer ev içi kullanımlar için daha büyük su tankları satın alıyorlardı.

"Yaşam için Su"" Girişimi, GROHE'nin global su koruma girişimi Watercare'in bir parçası ve Orta Doğu'da gerçekleştirilen birçok uygulamadan biri. Abdest odalarına su tasarruflu armatürler sağlayan "Yeşil Cami"" projesi BE, KSA, Suriye ve Ürdün'de başlatılmış bulunuyor ve bu alanlarda fazladan su tüketiminin azaltılmasını sağlıyor.

GROHE Doğu Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü ve Başkanı Simon G. Shaya: "Bedevi ailelerine sulama ve taşınabilir su çözümleri sağlamak için Dünya Orta Doğu Dostları ile işbirliği yapmaktan memnunuz. Bu topluluğu destekleyerek, Ürdün'ün mirasının korunmasına ve suyla ilgili sıkıntılarının azaltılmasına yardımcı oluyoruz. "Yaşam için Su" pilot projesinin başarısının, GROHE Watercare girişimiyle ilgili kararlılığımızın parçası olarak Orta Doğu'daki diğer ülkelere yayılmasını umuyoruz." yorumunda bulundu.

FoEME bünyesinde, Teknik Sorunlar Direktörü Asistanı ve Parklar Yöneticisi Abdel Rahman M. H. Sultan: "Bu harika girişimleri için ilk yer olarak Sharhabil Bin Hassneh Ekoparkı'nı seçmelerinden dolayı GROHE'ye teşekkür ederiz. Gerçekleştirilen kurulumlar bu ailelere yalnızca büyük yardım sağlamakla kalmadı, günlük yaşam kalitelerini de artırdı ve bunun için çok müteşekkiriz. GROHE ile ilişkilerimizi sürdürmek ve ileriki projelerde birlikte çalışmak istiyoruz."

GROHE Hakkında

Grohe AG, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın önde gelen sıhhi tesisat donanımları sağlayıcısıdır, ayrıca dünya pazarının yaklaşık %8'ini elinde bulundurmaktadır. GROHE, armatür, duş ve gömme rezervuar ürünlerinde global bir marka olarak kalite, tasarım, teknoloji ve sürdürülebilirlik alanlarında global standartları belirleyerek, suyu mükemmel bir şekilde sağlamaktadır.

Hemer'de Genel Merkezi ve Düsseldorf'ta Kurumsal Merkezi bulunan şirkette, Almanya'daki 2.400 çalışan dahil, dünya genelinde 5.400 kişi çalışmaktadır. Şirketin mutfak, banyo bataryaları, duşları, fotoselli ürünleri, montaj ve rezervuar sistemleri 2010 yılında 980 milyon EURO gelir sağlamıştır.

GROHE'nin, üçü Almanya dışında olmak üzere Portekiz, Tayland ve Kanada'da altı fabrikası bulunuyor. Şirket şu anda satışlarının %80'ini Almanya dışında gerçekleştiriyor.

GROHE, halka açık bir ihalenin başarıyla tamamlanmasının ardından, 2011 yılı Temmuz ayından bu yana Çin pazarının lideri Joyou'nun çoğunluk hisselerini elinde bulunduruyor. GROHE bağlı kuruluşu Joyou Grohe Holding AG, %72 oranında hisseye sahiptir.

GROHE Eastern Mediterranean, Middle East & Africa
PO Box 27048