Pure Freude an Wasser

GROHE, “Water Enjoyment Volume 3” adlı yeni Referans Kitabı'nı ve bununla ilgili iPad® uygulamasını sunar.

Water Enjoyment”ın ilk iki yayınının elde ettiği büyük başarının ardından GROHE, Referans Kitabı serisinin üçüncü yayını ve aynı şekilde adlandırılan GROHE uygulamasını Almanya'nın Frankurt şehrindeki ISH 2013 ticari fuarında sundu.

200 sayfayı aşan kitapta, GROHE bataryalarının kullanıldığı ikonlaşmış mimari projeler sunuluyor. Otelcilik, konut, ticaret, spor, eğlence, sağlık, nakliye ile eğitim ve bilim sektörlerinden seçilen projelerde tasarım, teknoloji ve sürdürülebilirliğin birlikteliği anlatılıyor. Birçok bina baştan sona iyi düşünülmüş ekolojik çözümlerle seçkin kılınmış ve tasarım ödüllerini çoktan kazanmış olabilir. Kitapta sunulan ödül kazanmış projeler arasında, Amsterdam'daki genç iç mekan tasarımcıları Matthijs van Cruijsen ve Ina Meijer tarafından tasarlanan Exchange Hotel ile Pritzker Ödülü sahibi Jean Nouvel tarafından inşa edilen avant-garde Sofitel Vienna Stephansdom Oteli yer alıyor.

Grohe AG CEO'su David J. Haines: “Water Enjoyment adlı yayınımıza, mimarlar ve tasarımcılar topluluğu tarafından yayında sunulan muhteşem resimler kadar çok ilgi gösterilmiş olmasını görmekten heyecan duyuyoruz. Birçok ikonlaşmış binada ürünlerimizin kullanılıyor olması, Düsseldorf'ta bulunan tasarım ekibimizin yaptığı işin yüksek düzeyde başarılı olduğunu göstermektedir.” diyor.

İnsanlar ve sürdürülebilirlik üzerine odaklanma

Benzersiz mimari eserleri sergilemenin yanında, “Water Enjoyment”ın son yayınında, okuyuculara GROHE Jal Akademisi'nin tanıtılması gibi insanlar üzerine de odaklanılmaktadır. Mumbai'deki Don Bosco Eğitim Merkezi'ne bağlı tesisatçı eğitim okulu, ekonomik imkanları kısıtlı gençlerin beceri sahibi tesisatçılara dönüştürülmesi için başarılı bir program yürütüyor. Sosyal katılım ve önemli çevresel kaynakların sürdürülebilir yönetimi, üçüncü dünya gecekondu mahallelerinin uygun maliyetli seyyar şehir yapılarıyla değiştirilmesiyle ilgili vizyonunu anlatan mimar Koen Olthuis ile yapılan görüşmenin ana konularıydı. Yaptığı katkıda, mimar Paul Finch, kültürel ve iklimsel farklılıklara hassasiyet gösterilmesini savunuyor ve çağdaş mimaride küreselleşme trendini tartışıyor.

GROHE uygulaması dünyanın her yerindeki mimari eserlere erişim sağlıyor

Yeni interaktif “Water Enjoyment” uygulaması, dünyada gerçekleştirilen yüksek profilli projelerle ilgili etkileyici görüşler sunuyor. Üç GROHE Referans Kitabı'ndaki etkileyici resimler, projelere ilişkin birçok ek resim ve video bu çarpıcı binalara hayat veriyor. Uygulama, mimarlar, iç mekan tasarımcıları, planlayıcılar veya harika tasarımları beğenen tüketiciler için ilham ve pratik destek sunuyor. Projelere tek tek veya öne çıkanlar seçilerek bakılabilir. Kullanıcı, seçilen büyük bir seri içinde ilerleyebilir ve mimari hikaye, kat planları, taslaklar, basın duyuruları, geniş bir fotoğraf galerisi, çok sayıda yeni görüşme videosu ve tamamlayıcı bilgiler içinde keşif yapabilir. Ek olarak, hangi GROHE ürünlerinin montajının yapıldığı görülebilir ve kullanıcı, ihtiyacına göre ayrıntıları indirebilir.

The app is initially available to iPad® users via the Apple iTunes Store ("GROHE References").

Water Enjoyment
The GROHE Reference Book Vol. III

Sustainable Quality, Technology and Design -
In dialogue with the architect community