•  

Kinderdagverblijf Sighartstein
Neumarkt, Oostenrijk

Aanvullende informatie 2009
Arcitecten: Kadawittfeldarchitektur

Groen als gras en hypermodern

"Het ontwerp van Sighartstein kinderdagverblijf wordt geïnspireerd door het milieu en past perfect in het groene landschap maar laat wel zeker een indruk achter op de omgeving. Enorme lappen gras zijn een karakteristiek ontwerpelement en versieren de voorkant van het dagverblijf. Helder en vrolijk, vriendelijk en groen kunnen overal in het gebouw teruggevonden worden.

De experts van het architectenbureau kadawittfeldarchitektur in Aaken hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen van openbare en publieke gebouwen. In Sighartstein, Oostenrijk, hebben ze nu inspirerende ruimtes ontworpen waar kinderen vrij kunnen bewegen.

Het moderne ontwerp van de groeps-, rust-, en activiteitenruimtes en de multifunctionele hal geven de kinderen de mogelijkheid tot rust te komen en te ontspannen of zich te concentreren op hun spel. Het streven is kinderen die zich op hun gemak voelen terwijl ze tegelijkertijd aangemoedigd en gemotiveerd worden. De kleur groen draag bij aan het tevredenheidsgevoel en de harmonie van de kinderen. Bij het plannen van het Sighartstein kinderdagverblijf werd veel aandacht besteed aan een omgeving waar kinderen in harmonie kunnen opgroeien, in overeenstemming met hun natuurlijke behoeften.

De toiletten en de kranen in de activiteitenruimtes behouden ook dat evenwicht tussen uitdaging en gebruiksvriendelijkheid. Gebruiksvriendelijke GROHE Essence éénhendel mengkranen voor de wastafels en Atrio wandkranen voor de wasbakken laten kinderen spelenderwijs zien hoe ze verantwoordelijk met water om moeten gaan."

In dit project geïnstalleerde GROHE producten