•  

Privacy

Personal Data Protection and Privacy Notice

GROHE SPA
We, GROHE Malaysia Sdn. Bhd. (Company No.: 938845-W) (“GROHE”) respect your right to privacy and we respect all Personal Information you provide to us.

We are committed to protecting all Personal Information kept by us. GROHE is bound by the Personal Data Protection Act 2010 and all other applicable laws in Malaysia in respect of privacy protection which set out a number of principles concerning Personal Information and consumer protection in Malaysia.

For the purpose of this Personal Data Protection and Privacy Notice (“Privacy Policy”):

“Authorised Third Parties” means the group of companies of GROHE, its holding company, LIXIL Group Corporation, associated and related companies, GROHE’s bankers, professional advisors, agents, consultants, contractors, agents or third party suppliers or service providers with whom GROHE enters into an agreement;

“GROHE”, “we”, “us” or “our” means collectively, GROHE Malaysia Sdn. Bhd., a company incorporated in Malaysia and having its registered office at Suite 1005, 10th Floor, Wisma Hamzah-Kwong Hing, No. 1 Leboh Ampang, 50100 Kuala Lumpur, Malaysia, its subsidiaries, associate and related companies;

“Personal Information” means any personal information relating to you that you have provided to GROHE or made available to GROHE;

“Sensitive Personal Information” comprises information as to your physical or mental health or condition, political opinions, religious beliefs or other beliefs of a similar nature, commission or alleged commission of any offence, or any other Personal Information designated as such; and

“Services” comprises any communications, information or other products or services provided by GROHE to you.

1. PERSONAL INFORMATION

1.1 We may obtain your Personal Information from various sources.

1.2 The types of Personal Information we may obtain about you are:

a) contact information;
b) business contact information;
c) username and password to access our Services;
d) financial information;
e) employment information;
f) social media identifier; and
g) other information (such as shopping behaviour and preferences, language preference, age, date of birth, gender and family status).

1.3 We may also obtain your Personal Information from publicly available information systems and reporting agencies in connection with our contract with you.

2. USE OF PERSONAL INFORMATION

We require this information to understand your needs and provide you with a better service, and in particular for the following reasons:

a) to communicate with you;
b) to provide Services to you;
c) to process your payment transactions;
d) to respond to your requests and inquiries;
e) to administer your participation in contests;
f) to conduct internal activities;
g) technical administration of our website;
h) to conduct market research/surveys and trend/statistical analysis;
i) to provide you with information on products and services of GROHE;
j) for other legitimate business activities of GROHE;
k) for such other purposes in relation to your contract with GROHE;
l) for customer redemption, warranty card program, loyalty, privilege, improvement, appreciation, recognition, benefits, rewards, rebates, discounts and other engagements, marketing and promotional activities and such other strategic alliances;
m) for marketing profiling activities regarding to GROHE latest products or services;
n) to send out invitation for GROHE present and future products launches, events and exhibitions;
o) for processing of relevant documents for our products and services;
p) to send GROHE newsletter, information, updates and corporate information by postage, voice/phone call, fax, email, text messages or social media about our products or services that GROHE think may interest you; and
q) to maintenance and upkeep of customer’s records and data.

(collectively “Purposes”).

3. INFORMATION SHARING


3.1 We do not sell or otherwise use, process, record, hold, store, share and disclose (“process”) your Personal Information we collect about you, except as described in this Privacy Policy or otherwise disclosed to you at the time the Personal Information is collected.

3.2 We may need to share your Personal Information with Authorised Third Parties who perform Services on our behalf for the Purposes. We do not authorise the Authorised Third Parties to use or disclose the information except as necessary to perform certain Services on our behalf for the Purposes or comply with legal requirements. We require the Authorised Third Parties by contract to appropriately safeguard the privacy and security of Personal Information they process on our behalf.

4. PERSONAL INFORMATION PROTECTION PRINCIPLES


4.1 We will process the Personal Information provided to GROHE by you when you register or apply for or express an interest in our Services with your specific consent.

4.2 GROHE will not process Personal Information without your prior written consent, except for the Purposes and where it is required or permitted under Malaysian law.

4.3 We may use your Personal Information for the Purposes.

4.4 If you are below the age of 18, you should ensure that you obtain the prior consent of your parents or legal guardian before using GROHE’s Services.

4.5 Any individual who have provided his/her Personal Information prior to this Privacy Policy, may contact GROHE using the contact details set out below to know what types of Personal Information have been processed and the purpose for the processing.

4.6 You will be given the opportunity to 'opt-out' of having your Personal Information used for purposes not directly related to the Services at the point where GROHE asks for information. If you do not wish to receive our promotional updates you may opt-out of receiving these communications by emailing us at info-malaysia@grohe.com. Please note that should you decide to “opt-out”, we may not be able to provide you with certain Services and your subscription to or application for certain Services may be declined, denied or refused by GROHE.

4.7 GROHE will not sell or rent your Personal Information to third parties. Other than as provided in this Privacy Policy, GROHE will not disclose your Personal Information to any third party without your consent.

4.8 GROHE may from time to time, contact you on behalf of external business partners about particular products, offers or services that may be of interest to you. In those cases, Personal Information that may identify you will not be transferred to the third party. All communication from GROHE will be sent to you by GROHE.

4.9 GROHE may however, need to work with Authorised Third Parties for the Purposes or to provide part or all of GROHE’s Services and/or other services to you or to perform market research and statistical analysis. In such situations, GROHE will share your Personal Information as is necessary for the Authorised Third Party to perform these services, on a strictly confidential basis. These parties are not allowed to process your Personal Information disclosed to them except for the limited purpose of providing the particular service for GROHE.

4.10 GROHE may use or disclose your Personal Information for accounting or reporting purposes, subject to the terms of this Privacy Policy.

4.11 It may be necessary to transfer your Personal Information to other entities or service providers located in countries outside Malaysia. In these instances GROHE will take steps to ensure that your privacy rights are respected in accordance with this Privacy Policy.

4.12 GROHE has implemented security policies, rules and technical measures to protect your Personal Information from unauthorised access, improper use or disclosure, unauthorised modification, unlawful destruction or accidental loss. Personal Information that GROHE collects will be stored and backed up securely.

4.13 All our employees and data processors, who have access to and are associated with the processing of Personal Information, are obliged to respect the confidentiality of your Personal Information.


4.14 GROHE will store your Personal Information as long as the purpose it was collected for remains valid and thereafter for a period of seven years or any other period of time required and/or permitted by Malaysian law.

4.15 GROHE takes all reasonable precautions to ensure that the Personal Information that we collect, use and disclose is accurate, complete and up-to-date. However, the accuracy of that Personal Information depends to a large extent on the information that you provide.

4.16 You have the right to access your Personal Information, subject to some exceptions allowed by law. If you would like to do so, please let us know. You may be required to put your request in writing for security reasons. We reserve the right to charge a fee for searching for and providing access to your information.

4.17 GROHE reserves the right to refuse to provide GROHE’s customers with a copy of their Personal Information by providing a written explanation for such refusal.

4.18 You can have access to your Personal Information that GROHE has in its possession or control and may request that your Personal Information be amended for purposes of accuracy and completeness.

4.19 You may at any time remove your Personal Information from our database, or amend or correct your Personal Information. If you remove your Personal Information from our records, we will no longer be able to provide the Services to you.

5. SENSITIVE PERSONAL INFORMATION

5.1 Where required under Malaysian law, GROHE will obtain consent from you before we process your Sensitive Personal Information.

5.2 GROHE will process Personal Information or Sensitive Personal Information without your consent only in those limited circumstances as permitted by Malaysian law.

6 GROHE’S WEBSITE

6.1 GROHE provides products and services via its websites. When you visit GROHE's sites, its web servers generally record anonymous information such as the time, date and URL of the request. This information assists GROHE to improve the structure of its websites and monitor their performance. From time to time GROHE may also use Authorised Third Parties to analyse this anonymous information.

6.2 GROHE’s websites may require standard information such as a Login ID, password, Personal Information for verification purposes, contact details and identification numbers. This information is necessary for GROHE to provide the services an individual applied for. You are required to maintain the secrecy of his/her Login ID and Password enabling him/her to access the GROHE’s website. It is strongly stressed that GROHE will not be able to secure the Personal Data if you reveal your Login ID and Password to anyone.


7. IP ADDRESSES AND COOKIES

7.1 GROHE also collects Internet Protocol (IP) addresses. IP addresses are assigned to computers on the internet to uniquely identify them within the global network. GROHE collects and manages IP addresses as part of the service of providing internet session management and for security purposes.

7.2 GROHE’s websites may transmit to any customer’s computer a “cookie”. A cookie is a package of data that allows GROHE’s server to identify and interact more effectively with the customer’s computer having to spend time on identifying each customer user, thereby also providing additional login convenience. You may configure and personalize its current browser to refuse, reject or delete such cookies.

8. INTEREST BASED ADVERTISING


Interest Based Advertising is a way of making advertisements more relevant to the customer based on Personal Information provided by the customer. In order to provide the customer with Interest Based Advertising, GROHE may collect information about a customer’s activities and use that information to associate the customer’s with one or more pre-defined interest categories. GROHE may periodically provide you advertisements that are tailored to your interests.

9. CONTACTING GROHE


You may submit your written request, between 9.00 am and 5.00 pm, Monday to Friday, if:

(a) you have any questions in relation to this Privacy Policy; or
(b) for access to, or correction of, your Personal Information or limit the processing of your Personal Information upon payment of a prescribed fee as per Personal Data Protection (Fees) Regulations 2013 to Corporate Data Protection Officer by post or email as set out below:

GROHE Malaysia Sdn Bhd
Suite 1005, 10th Floor,
Wisma Hamzah-Kwong Hing,
No. 1 Leboh Ampang,
50100 Kuala Lumpur,
Malaysia.
Tel : +603-20284600
National Toll free line: 1800 80 6570
Fax : +603-20284601
Email : info-malaysia@grohe.com

PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN NOTIS PRIVASI

GROHE SPA
Kami, GROHE Malaysia Sdn. Bhd. (No. Syarikat: 938845-W) ("GROHE") menghormati hak privasi anda dan kami menghormati semua Maklumat Peribadi yang anda berikan kepada kami.

Kami komited untuk melindungi semua Maklumat Peribadi yang disimpan oleh kami. GROHE tertakluk kepada Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta PDP") dan semua undang-undang yang terpakai di Malaysia berkenaan dengan perlindungan privasi yang menetapkan beberapa prinsip berkaitan Maklumat Peribadi dan perlindungan pengguna di Malaysia.

Untuk tujuan Perlindungan Data Peribadi dan Notis Privasi (“Notis Privasi”) ini:

"Pihak Ketiga Dibenarkan" bermaksud kumpulan syarikat-syarikat dalam GROHE, syarikat induk, LIXIL Group Corporation, syarikat-syarikat bersekutu dan berkaitan, bank kepada GROHE, penasihat profesional, ejen, perunding, kontraktor atau pembekal pihak ketiga atau pembekal perkhidmatan atau dengan siapa GROHE memeterai perjanjian;

"GROHE"atau "kami" bermaksud secara keseluruhannya sebagai, GROHE Malaysia Sdn. Bhd., sebuah syarikat yang diperbadankan di Malaysia dan mempunyai pejabat berdaftarnya di Suite 1005, 10th Floor, Wisma Hamzah-Kwong Hing, No. 1 Leboh Ampang, 50100 Kuala Lumpur, Malaysia, anak syarikat dan syarikat-syarikat bersekutu dan syarikat berkaitan;

"Maklumat Peribadi" bermaksud sebarang maklumat peribadi anda yang telah diberikan kepada GROHE atau disediakan untuk GROHE;

"Maklumat Peribadi Sensitif" terdiri daripada maklumat anda tentang kesihatan fizikal atau mental atau keadaan kesihatan, pendapat politik, kepercayaan agama atau kepercayaan lain yang bersifat serupa, atau pensabitan apa-apa kesalahan, atau mana-mana Maklumat Peribadi yang ditetapkan sebagai itu; dan

"Perkhidmatan" terdiri daripada sebarang komunikasi, maklumat atau sebarang produk atau perkhidmatan yang disediakan oleh GROHE kepada anda.

1. MAKLUMAT PERIBADI

1.1 Kami juga boleh mendapatkan Maklumat Peribadi anda daripada pelbagai sumber.

1.2 Jenis Maklumat Peribadi yang mungkin kami dapat tentang anda adalah:

a) maklumat hubungan;
b) maklumat hubungan perniagaan ;
c) nama pengguna dan kata laluan untuk mengakses Perkhidmatan kami;
d) maklumat kewangan;
e) maklumat pekerjaan;
f) media sosial pengecam; dan
g) maklumat lain (seperti tingkah laku dalam pilihan membeli-belah, pilihan bahasa, umur, tarikh lahir, jantina dan status kekeluargaan).

1.3 Kami juga boleh mendapatkan Maklumat Peribadi anda daripada sistem maklumat umum dan laporan agensi-agensi yang berkaitan dengan kontrak kami dengan anda.

2. PENGGUNAAN MAKLUMAT PERIBADI

Kami memerlukan maklumat ini untuk memahami keperluan anda dan menyediakan perkhidmatan yang lebih baik untuk anda, dan khususnya bagi sebab-sebab berikut:

a) untuk berkomunikasi dengan anda;
b) untuk menyediakan Perkhidmatan kepada anda;
c) untuk memproses transaksi pembayaran anda;
d) untuk bertindak balas kepada permohonan anda dan menjawab sebarang pertanyaan anda;
e) untuk mentadbir penyertaan anda dalam pertandingan;
f) untuk menjalankan aktiviti-aktiviti dalaman;
g) pentadbiran teknikal laman web kami;
h) menjalankan kajian pasaran/kaji selidik dan analisis trend/statistik;
i) untuk memberikan anda maklumat mengenai produk dan perkhidmatan GROHE;
j) bagi aktiviti-aktiviti perniagaan yang sah daripada GROHE;
k) bagi apa-apa tujuan lain yang berhubungan dengan kontrak anda dengan GROHE;
l) untuk penebusan pelanggan, program kad waranti, kesetiaan, keistimewaan, peningkatan, penghargaan, pengiktirafan, faedah, ganjaran, rebat, diskaun dan program urusan-urusan lain, pemasaran dan aktiviti promosi dan apa-apa pakatan strategik yang lain;
m) untuk aktiviti profil pemasaran berkaitan dengaan produk atau perkhidmatan GROHE yang terbaru;
n) untuk menghantar jemputan pelancaran, acara dan pameran bagi produk GROHE yang terkini serta akan datang;
o) untuk pemprosesan dokumen yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan kami;
p) untuk menghantar risalah GROHE, maklumat, kemas kini dan maklumat korporat melalui pos, panggilan telefon/suara, faks, e-mel, mesej teks atau media sosial mengenai produk atau perkhidmatan yang GROHE rasakan mungkin menarik minat anda; dan
q) untuk penyelenggaraan dan penyimpanan rekod dan data pelanggan;

(secara kolektif, "Tujuan").

3. PERKONGSIAN MAKLUMAT

3.1 Kami tidak menjual atau mengguna, memproses, merekod, memegang, menyimpan, berkongsi dan mendedahkan ("memproses") Maklumat Peribadi yang kami kumpulkan mengenai anda, kecuali seperti yang dinyatakan dalam Notis Privasi ini atau jika dimaklumkan kepada anda pada masa Maklumat Peribadi dikumpulkan.

3.2 Kami mungkin perlu berkongsi Maklumat Peribadi anda dengan Pihak Ketiga Dibenarkan yang memberikan perkhidmatan bagi pihak kami bagi Tujuan. Kami tidak memberi kuasa kepada Pihak Ketiga Dibenarkan untuk menggunakan atau mendedahkan maklumat tersebut kecuali seperti yang diperlukan untuk melaksanakan perkhidmatan tertentu bagi pihak kami untuk Tujuan, atau untuk mematuhi keperluan undang-undang. Pihak Ketiga Dibenarkan yang memproses Maklumat Peribadi anda bagi pihak kami, dikehendaki melalui perjanjian kontrak untuk memastikan privasi dan keselamatan Maklumat Peribadi tersebut.

4. PRINSIP PERLINDUNGAN MAKLUMAT PERIBADI

4.1 Kami akan memproses Maklumat Peribadi yang diberikan kepada GROHE oleh anda apabila anda mendaftar atau memohon untuk atau menyatakan minat anda dalam Perkhidmatan kami dengan kebenaran daripada anda.

4.2 GROHE tidak akan memproses Maklumat Peribadi tanpa kebenaran bertulis anda terlebih dahulu, kecuali bagi Tujuan dan di mana ia dikehendaki atau dibenarkan di bawah undang-undang Malaysia.

4.3 Kami mungkin menggunakan Maklumat Peribadi anda untuk Tujuan tersebut.

4.4 Jika anda adalah di bawah umur 18 tahun, anda perlu memastikan bahawa anda mendapat kebenaran terlebih dahulu daripada ibu bapa atau penjaga sah sebelum menggunakan Perkhidmatan GROHE.

4.5 Individu-individu yang telah memberikan Maklumat Peribadi beliau sebelum Notis Privasi ini dikuatkuasakan, boleh menghubungi GROHE melalui maklumat yang tertera di bawah untuk mengetahui jenis Maklumat Peribadi yang telah diproses dan tujuan pemprosesan tersebut.

4.6 Anda berhak untuk 'tidak membenarkan' Maklumat Peribadi anda digunakan bagi tujuan yang tidak berkaitan secara langsung kepada Perkhidmatan pada ketika GROHE meminta maklumat. Jika anda tidak mahu menerima berita promosi terkini daripada kami anda boleh memilih untuk tidak menerima komunikasi ini dengan menghantar e-mel kepada kepada kami di info-malaysia@grohe.com. Sila ambil perhatian, jika anda membuat keputusan untuk "tidak membenarkan", kami mungkin tidak dapat memberikan Perkhidmatan tertentu dan langganan anda atau aplikasi untuk Perkhidmatan tertentu boleh dinafikan atau ditolak oleh GROHE.

4.7 GROHE tidak akan menjual atau menyewa Maklumat Peribadi anda kepada pihak ketiga. Selain daripada yang diperuntukkan dalam Notis Privasi ini, GROHE tidak akan mendedahkan Maklumat Peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa persetujuan anda.

4.8 Dari masa ke semasa GROHE akan menghubungi anda bagi pihak rakan kongsi perniagaan tentang produk tertentu, tawaran atau perkhidmatan yang mungkin menarik minat anda. Dalam keadaan tersebut, Maklumat Peribadi anda tidak akan dipindahkan kepada pihak ketiga. Semua komunikasi daripada GROHE akan dihantar kepada anda oleh GROHE.

4.9 Walau bagaimanapun, GROHE mungkin perlu bekerjasama dengan Pihak Ketiga Dibenarkan bagi Tujuan ataupun menyediakan sebahagian atau keseluruhan Perkhidmatan GROHE dan / atau perkhidmatan lain kepada anda atau menjalankan penyelidikan pasaran dan analisis statistik. Dalam situasi ini, GROHE akan berkongsi Maklumat Peribadi anda setakat yang perlu agar Pihak Ketiga Dibenarkan dapat melaksanakan perkhidmatan ini, atas dasar benar-benar sulit. Pihak-pihak ini tidak dibenarkan untuk memproses Maklumat Peribadi anda yang didedahkan kepada mereka melainkan bagi tujuan terhad iaitu menyediakan perkhidmatan khusus untuk GROHE.

4.10 GROHE boleh menggunakan atau mendedahkan Maklumat Peribadi anda untuk perakaunan atau tujuan laporan, tertakluk kepada terma-terma Notis Privasi.

4.11 Maklumat Peribadi anda mungkin perlu dipindahkan kepada entiti lain atau pembekal perkhidmatan yang terletak di negara-negara di luar Malaysia. Dalam keadaan ini GROHE akan mengambil langkah-langkah untuk memastikan hak-hak privasi anda dilindungi mengikut Notis Privasi ini.

4.12 GROHE telah melaksanakan dasar keselamatan, peraturan dan langkah-langkah teknikal untuk melindungi Maklumat Peribadi anda daripada akses yang tidak dibenarkan, penggunaan yang tidak betul atau pendedahan, pengubahsuaian yang tidak dibenarkan, pemusnahan yang salah atau kehilangan yang tidak disengajakan. Maklumat Peribadi anda yang telah dikumpulkan oleh GROHE akan disimpan dengan selamat.

4.13 Semua pekerja dan pemproses data, yang mempunyai akses dan dikaitkan dengan pemprosesan Maklumat Peribadi, bertanggungjawab untuk menghormati kesulitan Maklumat Peribadi anda.

4.14 GROHE akan menyimpan Maklumat Peribadi anda untuk satu tempoh kekal sah dan selepas itu bagi tempoh tujuh tahun atau apa-apa tempoh masa yang lain yang diperlukan dan / atau dibenarkan oleh undang-undang Malaysia.

4.15 GROHE mengambil segala langkah yang munasabah untuk memastikan bahawa Maklumat Peribadi yang kami kumpul, guna dan dedahkan adalah tepat, lengkap dan terkini. Walau bagaimanapun, ketepatan Maklumat Peribadi bergantung sebahagian besarnya kepada maklumat yang anda berikan.

4.16 Anda mempunyai hak untuk mengakses Maklumat Peribadi anda, tertakluk kepada beberapa pengecualian yang dibenarkan oleh undang-undang. Jika anda ingin berbuat demikian, sila hubungi kami. Anda dikehendaki menyatakan permintaan anda secara bertulis atas sebab-sebab keselamatan. Kami berhak untuk mengenakan bayaran untuk mencari dan menyediakan akses kepada maklumat anda.

4.17 GROHE berhak untuk tidak memberi kepada pelanggan GROHE salinan Maklumat Peribadi mereka dengan memberikan penjelasan bertulis bagi penolakan tersebut.

4.18 Anda boleh mengakses Maklumat Peribadi anda yang berada dalam simpanan GROHE atau dalam kawalannya dan boleh memohon untuk meminda Maklumat Peribadi tersebut bagi tujuan ketepatan dan kelengkapan.

4.19 Anda boleh pada bila-bila masa mengeluarkan Maklumat Peribadi anda daripada pangkalan data kami, atau meminda serta membetulkan Maklumat Peribadi anda. Sekiranya anda telah mengeluarkan Maklumat Peribadi tersebut daripada rekod kami, kami tidak akan dapat memberikan Perkhidmatan kepada anda.

5. MAKLUMAT PERIBADI SENSITIF

5.1 Seperti yang dikehendaki di bawah undang-undang Malaysia, GROHE akan mendapatkan kebenaran daripada anda sebelum kami memproses Maklumat Peribadi Sensitif anda.

5.2 GROHE akan memproses Maklumat Peribadi atau Maklumat Peribadi Sensitif tanpa kebenaran anda hanya dalam keadaan tertentu yang dibenarkan oleh undang-undang Malaysia.

6. LAMAN WEB GROHE

6.1 GROHE menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan melalui laman web kami. Apabila anda melawat laman web GROHE ini, ia akan merekodkan maklumat tanpa nama seperti waktu, tarikh dan permintaan URL itu. Maklumat ini membantu GROHE untuk memperbaiki struktur laman web dan memantau prestasi mereka. Dari masa ke semasa GROHE mungkin menggunakan Pihak Ketiga Dibenarkan untuk menganalisis maklumat tanpa nama ini.

6.2 Laman web GROHE mungkin memerlukan maklumat standard seperti Login ID, kata laluan, Maklumat Peribadi untuk tujuan pengesahan, maklumat hubungan dan nombor kad pengenalan. Maklumat ini adalah perlu bagi GROHE untuk menyediakan perkhidmatan untuk individu yang memohon. Anda dikehendaki tidak mendedahkan Login ID dan Kata Laluan yang membolehkan anda untuk mengakses masuk ke laman web tersebut. Adalah ditegaskan bahawa kami tidak akan dapat menjamin Data Peribadi jika anda mendedahkan Login ID dan Kata Laluan anda kepada pihak lain.

7. ALAMAT IP DAN COOKIES

7.1 GROHE juga mengumpul alamat Protokol Internet (IP). Alamat IP yang diberikan kepada komputer di internet adalah untuk mengenal pasti mereka dalam rangkaian global. GROHE mengumpul dan menguruskan alamat IP sebagai sebahagian daripada perkhidmatan yang menyediakan sesi pengurusan internet dan bagi tujuan keselamatan.

7.2 Laman web GROHE mungkin menghantar "cookie" kepada mana-mana komputer pelanggan. Cookie ialah satu pakej data yang membolehkan pelayan GROHE untuk mengenal pasti dan berinteraksi dengan lebih berkesan dengan komputer pelanggan untuk mengenal pasti setiap penggunaan pelanggannya, dan juga menyediakan kemudahan login tambahan. Anda boleh mengkonfigurasi dan peribadikan pelayar semasa untuk menolak atau memadamkan cookies tersebut.

8. PENGIKLANAN BERASASKAN FAEDAH

Pengiklanan Berasaskan Faedah adalah satu cara untuk membuat pengiklanan yang lebih relevan kepada pelanggan berdasarkan Maklumat Peribadi yang diberikan oleh pelanggan. Dalam usaha untuk memberikan pelanggan Pengiklanan Berasaskan Faedah, GROHE mungkin mengumpul maklumat mengenai aktiviti-aktiviti pelanggan dan menggunakan maklumat itu untuk mengaitkan pelanggan dengan satu atau lebih kategori minat yang telah ditetapkan. GROHE secara berkala boleh memberikan anda iklan yang sesuai dengan minat anda.

9. HUBUNGI KAMI

Anda boleh mengemukakan permintaan bertulis anda diantara, 9.00 am-5:00 pm, Isnin hingga Jumaat, jika:

(a) anda mempunyai sebarang soalan berhubung dengan Notis Privasi ini;
(b) anda ingin mengakses atau membetulkan, atau mengehadkan pemprosesan Maklumat Peribadi anda setelah membayar fi yang telah ditetapkan seperti yang terkandung didalam Peraturan-Peraturan Perlindungan Data Peribadi (Fi) 2013 kepada Pegawai Perlindungan Data Korporat melalui pos atau e-mel yang dinyatakan di bawah :

GROHE Malaysia Sdn Bhd
Suite 1005, 10th Floor,
Wisma Hamzah-Kwong Hing,
No. 1 Leboh Ampang,
50100 Kuala Lumpur,
Malaysia.
Tel : +603-20284600
National Toll free line: 1800 80 6570
Fax : +603-20284601
Email : info-malaysia@grohe.com