A Föld körül Milánóban

A GROHE büszke, hogy a Német Pavilon partnereként vehet részt a Milánó EXPÓN

A Világkiállítás nagy múltra tekint vissza. Az első kiállítást Londonban 1851-ben rendezték meg. Elsőként Eichelberg (később csatlakozott a GROHE-hoz) lépett fel mint kiállító, egy termékbemutatóval. Míg a korai kiállítások az ipari és a kézműves termékekre fókuszáltak; mára a bemutatók tematikája nagy változásokon ment keresztül. A kortárs kiállítások a globális problémákra koncentrálnak, úttörő megoldásokat kínálva. E tradíció jegyében a soron következő rendezvény, a "Feeding the Planet, Energy for Life" elnevezéssel fut, mely a világ súlyos élelmezési problémáira keresi a megoldást.

Olyan javaslatok kerülnek majd megvitatásra, melyek úgy biztosítják az ivóvíz ellátást és az élelem minőségét, hogy közben nem veszítik szem elől az ökoszisztéma védelmét, a természetes erőforrások megőrzését és elosztását, sem pedig a tradicionális ételek újraélesztését. Az expo azonban nem csupán a tartalmát illetően újult meg. Mind építészetileg, mind koncepcióját tekintve, fontos változásokon ment keresztül a rendezvény. Ahogy a döntés mögött állók fogalmaztak, egy teljes paradigmaváltás történt, és már nem építenek fel állandó épületet a rendezvény kedvéért. Ehelyett, a kiállítás egy "fenntarható AgroFood parkként" lett megtervezve. Így a Német Pavilon is számos inspiráló ötlettel, javaslattal, és étellel várja az oda látogatókat - mindennek a célja pedig, hogy látogatóit régebbi ötletek átgondolására, és tettekre sarkallja. A mindössze 5000 négyzetméteren elhelyezkedő pavilon autentikus megoldásai, illetve interaktív forgatókönyvei a természet erejére hivatottak felhívni a figyelmet.
A német "Field of Ideas" pavilon mögötti koncepciót, a rendelkézésre álló hely és tartalom tökéletes harmóniája jellemzi. A kiállítás helyszínén egy stílusos, növényszerű leveles szerkezet biztosítja az ülőalkalmatosságot. Az ilyen jellegű ötletességek nem csupán a pavilon kulcs dizájnját alkotják, hanem az építészet és a kiállítás témája közötti kapcsot is jelentik. A környéken található fák emelik az hely esztétikai színvonalát, míg a hely melegsége csalogatja és vonzza a vendégeket - nem is beszélve a német konyháról, mely minden bizonnyal további maradásra bírja a látogatókat. A szabadidőben, az éttermekben és a piknik övezetekben, nemzeti ételek elfogyasztása után, a látogatók üdítő kirándulásokat tehetnek a káprázatos természeti adottságokkal bíró környéken. A pavilonban az idei téma széles skálán tárgyalt elemeivel lehet találkozni, egészen az élelem forrásától, az élelmiszer előállításáig és fogyasztásáig a városi társadalmakban. A kiállítások megvilágítják Németország korszerű gondolkodásmódját arról, hogyan nézzünk szembe a holnap élelmiszer szükségleteivel.
A magával ragadó tapasztalat részeként, minden látogatót az innovatv SeedBoard fog keresztül navigálni a Német Pavilon kiállításán, mely interaktív módon lehetővé teszi, hogy a saját ötleteikkel is hozzájáruljanak a megoldásokhoz. A SeedBoard nem csak képernyőként szolgál az aktuális szövegek, képek, filmek, játékok hozzáférhetőségéhez, hanem idegenvezetőként is funkcionál a kiállításokon. Ez a német technológia tehát egy személyre szabott kalanddá teszi a kiállításokat látogatóik számára.

A GROHE szintén elkötelezett, hogy korszakalkotó termékeket bocsásson piacra. Ezért a Német Pavilon a legjobb minőségű GROHE termékekkel lesz felszerelve. Az Expo 2015 remek lehetőséget biztosít a cég számára, hogy életre hívja filozófiáját. A GROHE számára a fenntarthatóság és az erőforrások megőrzése fontos felelősségvállalást jelent, a bolygó és a rajta élő emberek jóléte éredekében - ezért a vállalat szisztematikusan szembenéz az ökológiai kihívásokkal.

Vonatkozó Linkek