Pure Freude an Wasser

GROHE представя новата си книга с референции озаглавена “Water Enjoyment Volume 3”, налична и като iPad® приложение.

След големия успех на първите две книги, GROHE представя третото издание на своя справочник, достъпен и като приложение със същото заглавие, на търговското изложение ISH 2013 във Франкфурт, Германия.

В повече от 200 страници, книгата представя емблематични, архитектурни проекти, обзаведени с GROHE арматури. Избраните проекти са от различни сектори - хотели, жилищни и обществени сгради, стадиони и помещениа за спорт и свободно време, траспорт, образования и научни дейности, като всички те въплъщават взаимодействието между дизайн, технологии и устойчиво развитие. В много от показаните сградите са използвани екологични решения в различни области, а някои от тях са и носители на престижни награди за дизайн. Сред отличените обекти, включени в книгата са "ExchangeHotel" в Амстердам, обзаведен от младите дизайнери Матияс фан Круисен и Ина Меиер, както и авангардния "SofitelViennaStephansdom" Хотел, построен от носителя на наградата "Прицкер"- Жан Нувел.

"С радост отбелязваме, че изданието "Water Enjoyment“привлечепочти толкова внимание от страна на архитектурната и дизайнерска общност, колкото и невероятните обекти, които книгата представя", казва Дейвид Хейнс, главен изпълнителен директор на GROHE AG. Фактът, че толкова много емблематични сгради са обзаведени с нашите продукти, потвърждава изключително успешната работа на нашия дизайнерски екип в Дюселдорф."

Фокус върху хората и устойчивото развитие

Освен, че представя изключителна архитектура, последното издание на книгата „Water Enjoyment" поставя акцент и върху хората, запознавайки читателя с GROHE Джал академията. Това е учебно заведение, което работи в кооперация с учебния център "Дон Боско" в Мумбай, Индия и провежда успешна програма за обучение на младежи от неравностойно, социално положение, като ги превръща в квалифицирани водопроводчици. Социалната ангажираност и съвестното управление на определящи екологични ресурси, са основните теми в интервюто с архитекта Коен Олтуис, който разказва за своята идея, да превърне гета от третия свят в икономически ефективни, градски структури.Архитектът Пол Финч апелира към толерантност към културните различия и климат, и разглежда тенденцията към глобализация в съвременната архитектура.

Apps приложениетонаGROHE представя световни, архитектурни шедьоври

Новото интерактивно приложение „Water Enjoyment" представя известни проекти, реализирани по целия свят.Впечатляващи снимки от всички три издания на справочника на GROHE, както и многото допълнителни снимки на проектите и видео материали, дават възможност на читателя да изживее тези зашеметяващи сгради "на живо".Приложението вдъхновява и предлага съдействие на архитекти, дизайнери, проектанти и всички потребители, ценящи стойностни проекти.Имате възможност да разгледате обектите един по един или директно да изберете най-новите акценти. Потребителят има голям избор от материали: архитектурна история, етажни планове, скици, изявления за пресата, уголемени снимки, множество нови видео интервюта и допълнителна информация. "Читателят" може да види и монтираните GROHE продукти и да свали техните спесификации.

Приложението е налично заiPad® потребители и може да бъде безплатно изтеглено от Apple iTunes Store (GROHE Референции).

Water Enjoyment
The GROHE Reference Book Vol. III