•  

Regatta - The Icon
Jakarta, Indonesië

Einddatum 2010
Arcitecten: WS Atkins PLC
Interieurontwerper: Wilson & Associates

“Regatta” is een spannende interpretatie van het zeevaartthema

Vuurtoren, kompas en zin in avontuur – wat heb je nog meer nodig voor een ontdekkingsreis? Deze vraag was een steeds terugkerend thema voor één van de meest buitengewone bouwkundige projecten dat momenteel in Indonesië gerealiseerd wordt.

Het zeevaartthema is duidelijk terug te vinden in het gehele “Regatta – The Icon” project. De structuur van het complex is gebaseerd op een kompas en bestaat uit 10 torenflats in de vorm van grote schepen en zijn genoemd naar grote havensteden zoals Londen, Sydney, Shanghai of Dubai. Elke toren bestaat uit 92 appartementen, inclusief penthouses, verdeeld over 24 etages. Kantoren, bubbelbaden, fitnesscentra en cafés maar ook vele andere vrijetijdsvoorzieningen bevinden zich op “het hoogste niveau”.

The “Lighthouse” aan de rand van het schiereiland is een luxueus 5-sterren hotel met 320 royale kamers en zal in 2013 opengaan. In de hotelkamers draait alles om luxe – hetzelfde geldt voor de restaurants, de winkels en alle andere faciliteiten. Het “Aqua Park”, midden tussen de cirkel van gebouwen, biedt een oasis aan rust.

Het creatieve concept werd ontwikkeld door de bekende Atkins architecten uit Engeland. De 14.000 architecten van dit bedrijf hebben al een groot aantal eminente projecten uitgevoerd – onder andere de beroemde Burj Al-Arab in Dubai, het hoogste hotelgebouw ter wereld. Ook hier is de karakteristieke bootvorm een symbolische link tussen zeevaart en avontuur.

De “Regatta – The Icon” woningen zijn uitgerust met top kwaliteit sanitair. GROHE Sinfonia tweehendel voorzieningen voegen een luxe toon toe aan de nostalgische badkamers, terwijl de gestroomlijnde look van de Eurodisc éénhendel mengkranen de moderne badkamers completeren. Een fris ontwerp en eenvoudige bediening zijn de kenmerken van de Minta éénhendel mengkranen in de keukens.

In dit project geïnstalleerde GROHE producten