•  

Radisson Blu Gautrain Hotel
Johannesburg, Zuid Afrika

Arcitecten: Werner Alberts and Steve Franklin

GROHE draagt bij aan een cosmopolitische gastenervaring

De wereldreizigers van tegenwoordig hebben iets om naar uit te kijken – een verblijf in het Radisson Blu Gautrain Hotel dat op 1 mei is geopend, ruim op tijd voor het begin van de FIFA World Cup in juni 2010. De totale bouwkosten bedroegen 1,4 miljard ZAR (ongeveer € 143 000 000) en dit nieuwe hotel biedt een luxueuze thuis weg van thuis, vooral voor zakenreizigers en veeleisende toeristen.

Het hotel bevat in totaal 208 moderne kamers, waaronder twaalf exclusieve suites. Er zijn comfortabel bemeubelde conferentieruimtes, verspreid over zeven verdiepingen. Na een enerverende dag in het zakendistrict Sandton kunnen gasten ontspannen in het grote buitenzwembad en in het ruim bemeten wellnesscentrum. De producten van GROHE in Cosmopolitandesign zorgen ervoor dat gasten uit de hele wereld zich thuis voelen in de stijlvolle kamers en badkamers.

Naast het nieuwe vijfsterrenhotel is voor de ontwikkeling van Sandton Eye zo’n 20 000 vierkante meter kantoorruimte plus 5 000 vierkante meter winkelruimte gepland, waarmee het een nieuwe trekpleister van Johannesburg wordt. Het nieuwe openbaar vervoerssysteem van Zuid-Afrika, de Gautrain, stopt recht voor de prestigieuze ingang van de toren, zodat Sandton Eye gemakkelijk en zonder stress te bereiken is. Het complex bevindt zich in directe nabijheid van het Nelson Mandelaplein en het Sandton City winkelcentrum, een van de grootste winkelcentra in het zuidelijk halfrond. De beurs van Johannesburg is ook vlak in de buurt en de plaatselijke bussystemen zorgen voor uitstekende mobiliteit voor globetrotters uit de hele wereld.

Wereldwijd netwerken was ook zeer belangrijk bij het produceren van de voorgemonteerde badkamers van het Radisson Blu Hotel. Hierbij werd gebruikt gemaakt van een systeem dat in Duitsland werd ontwikkeld en in Zuid-Afrika werd uitgevoerd. GROHE heeft bij het plannen van deze innovatieve badkamers, die handig en zeer aantrekkelijk zijn, met succes samengewerkt met architecten Werner Alberts van Tower Design Studio en Steve Franklin van SJ Franklin Associates.

Stijlvolle tweegats GROHE Allure-kranen en een prachtige GROHE StarLight® chroomafwerking lijken uit de muur te komen boven de verfijnde opbouwwastafels. De bijbehorende badkuip en doucheaccessoires mengen discreet en elegant met de duidelijk ontworpen ambiance. De welvingen, rondingen en hoeken worden tot één geheel gemaakt. Deze kranen stralen een beeld uit van sterke authenticiteit en interpreteren de waarden van Cosmopolitandesign op zeer esthetische wijze.

Zuid-Afrika staat bekend om zijn hete en droge weer, dus gasten zullen zeker de zachte verfrissende straal van de moderne GROHE Rainshowerdouches waarderen. Voor maximaal douchecomfort is er ook een GROHE Sena handdouche met minimalistisch ontwerp, waarvan de ronde vorm de uitstekende functionaliteit benadrukt.

Naast de duidelijke voordelen inzake bouwefficiëntie ter plaatse zorgden de voorgeassembleerde badkamercellen er ook voor dat door het ontwerp van de hele badkamer een consequente gedachtegang te zien is - dit past bijzonder goed bij de Cosmopolitan-filosofie die de wereld als een consequent geheel ziet. Op dezelfde manier is het heldere design ook doorgetrokken bij de spoelplaten van de wc’s; de GROHE Skate Cosmopolitan-platen passen niet alleen perfect bij de GROHE Allure-kranen en accessoires, maar helpen ook water te besparen. Hun spoeloptie voor twee volumes biedt gebruikers een keuze tussen doorspoelen met half en volledig volume – een doordachte milieumaatregel die de wereldwijde filosofie rond maakt.

In dit project geïnstalleerde GROHE producten