•  

10 Rochester Row
Londen, Engeland

10 Rochester Row Londen, Engeland
Fotografie: Assael, John (Assael.co.uk)
Einddatum 2010
Arcitecten: Assael Architecture

Exclusief leven met zicht op de sterren

"Een lichtend voorbeeld van hoe ter ziele gegane ruimte in het stadscentrum succesvol kan gerevitaliseerd worden, wordt geleverd door de nieuwe residentiële regeling op Rochester Road 10 in de Londense Westminster wijk. De huizen en penthouses die gebouwd zijn door Engelands leidende huizenbouwer Barrett Development PLC, hebben een oppervlakte van 990 vierkante meter en werden eind 2010 afgewerkt.

De luxe residenties, ontworpen door Assael Architecture London hebben een “Building for Life Gold Standard” quotering gekregen. De firma is bevorderlijk geweest in de revitalisatie en modernisatie van vele residentiële projecten waarbij ze haar gevoel voor innovatief design en begrip van de historische context naar buiten brengt. Uitstekend boven charmante huizen, illustreert het gemoderniseerde Rochester Row 10 deze aanpak.

Dit negen verdiepingen tellende residentiële complex laat niets te wensen over. De appartementen zijn ruim bemeten met tussen 200 en 1000 vierkante meter oppervlakte en zijn ontworpen voor multifunctioneel gebruik. Met hun design keukens en moderne badkamers zijn deze residenties echte droomhuizen.

Geschiedenis speelde een belangrijke rol in het ontwerpen van dit luxueuze, residentiële project. Een atrium geïnspireerd door Romeinse architectuur levert een ‘raam op de hemel’, waardoor de private centrale binnenplaats wordt overspoeld met natuurlijk licht doorheen acht hoge glazen koepels.

Deze voorbeeldige urban-chic gaat verder in de badkamers – verfijnd met GROHE StarLight® chroom afwerkingen. GROHE Allure is een lichtend voorbeeld van prachtige kranen die terzelfdertijd praktisch en functioneel zijn, de perfecte keuze om toe te voegen aan een gesofisticeerde badkameromgeving. Zijn design vermengt gebogen, cilindrische en kubische vormen tot een aanlokkelijke combinatie, aldus een zin voor precisie engineering en meesterlijk vakmanschap weergevend, ondertussen beelden oproepend van natuurlijk stromend water.

Sensuele inspiratie wordt ook gevoeld in de douche waar GROHE Rainshower® systemen of – afhankelijk van het specifieke interieurdesign - GROHE Tempesta hoofddouches een hogere welzijnsfactor bieden. Om de ervaring te vervolledigen vult de GROHE Talentofill op sierlijke manier het bad via de overloop en afval controle voor totaal comfort en ontspanning in de badkuip."

In dit project geïnstalleerde GROHE producten