•  

Larnaca Airport
Larnaca, Cyprus

Einddatum 2013
Arcitecten: Pascal+Watson Architects Ltd

Nieuwe luchthaven in Cyprus opent zijn deuren met GROHE

"Cyprus gaat voor goud: de belangrijkste internationale luchthaven van het land, Larnaca Airport, werd in november 2009 heropend. Verwacht wordt dat de luchthaven jaarlijks zo´n 7,5 miljoen reizigers zal verwelkomen. 98.000 vierkante meter, 67 check-in balies en 16 passagiersbruggen betekenen dat de herbouwde luchthaven is verdrievoudigd in omvang en nu veel beter is uitgerust om veel internationaal luchtverkeer te verwerken. Dankzij de innovatieve GROHE producten voldoen de sanitaire voorzieningen van de luchthaven aan de hoge eisen die worden gesteld door bezoekers van over de hele wereld.

De luchthavenuitbreiding kostte ongeveer 643 miljoen euro, maar de achterliggende gedachte gaat zelfs nog verder en omvat de plannen voor een airport hotel en een groot entertainment centrum voor de verdere versterking van de toerisme sector in het land. De luchthaven is een symbool van een nieuw tijdperk in Cyprus. Er werd waarde gehecht aan modern meubilair en uitrustingen. Hoogwaardige materialen en technologieën moesten worden gecombineerd om de luchthaven naar een hoger niveau te brengen. Alle apparatuur weerspiegelt de nieuwste technische vernuften.

Het meubilair en de inrichting van de sanitaire voorzieningen in de check-in gebieden en de terminals zijn uitgerust met GROHE producten, die geavanceerde technologie en moderne functionaliteit met hoge esthetische ontwerpen combineren.
GROHE Europlus E kranen staan klaar om passagiers te verfrissen met koud water na een lange en vermoeiende vlucht. Dankzij de infrarood sensoren bieden ze een bijzonder hoog niveau van hygiëne zoals de huidige internationale reiziger verwacht. Touch bediening betekent dat deze kranen geen ziektekiemen ""overhandigen"" van de ene gebruiker naar de volgende. Dezelfde ""schone technologie"" wordt gebruikt op de urinoirs, uitgerust met elektronisch geregelde GROHE Tectron Skate bedieningspanelen met robuuste roestvrijstalen afwerking dat een snelle en grondige reiniging vergemakkelijkt.
Infrarood detectoren op de wastafels en urinoirs zorgen ervoor dat de waterstraal precies goed is. Een functionaliteit die water bespaart en dat is goed voor het milieu.

GROHE Rapid SL sanitaire elementen zorgen ervoor dat dingen worden bewaard in een perfecte flow, zelfs achter de muren. De geïntegreerde stortbakken maken gebruik van de GROHE Whisper ® technologie voor een aangenaam stille werking. Modern ontwerp is het kenmerk van de GROHE WC wandpanelen en vindt zijn uitdrukking in de intrigerende combinatie van rechthoekige en ronde elementen. Hun briljante GROHE StarLight ® chromen afwerking maakt de panelen het hoogtepunt van de toiletten.
De bottom line: kranen en fittingen van GROHE zijn een essentieel onderdeel van de nieuwe en uitgebreide internationale luchthaven van Larnaca en zullen de reizigers een kwaliteitservaring garanderen."

In dit project geïnstalleerde GROHE producten