•  

GROHE hoofdkantoor
Düsseldorf, Duitsland

Einddatum 2002
Arcitecten: Richard Meier & Partners Architects LLP

Puur ontwerp voor het GROHE Hoofdkantoor in Düsseldorf

"Kamers met veel licht, ruime glazen facades en een idylisch uitzicht over een groen park. Ht is moeilijk om een nog moderner kantoorgebouw te bedenken. Richard Meier & Partners Architecten in New York kwam met de fantastische plannen voor het verbouwen en uitbreiden van het bestaande kantoorgebouw op de Feldmühkleplatz in Düsseldorf zodat het geheel aan de hoogste vereisten voldoet. Twee gebouwen van vijf verdiepingen zijn toegevoegd waarmee de totale ruimte op 46000 vierkante meter komt. Het geheel wordt gekenmerkt door stijlvolle, glazen elementen. Dit royale gebruik van glas is geen toeval – bekend architect Richard Meier gelooft dat: “Licht het meest belangrijke element is. Licht is leven.”

Het is dus logisch dat de hart van het gebouw ook op die manier uitgerust en gemeubileerd is. Alle materialen zijn zorgvuldig uitgekozen om een zeer moderne kantooromgeving te scheppen, met strakke lijnen, kamers met veel licht om de stress van het kantoorleven in de 21ste eeuw te beperken.

Dit was natuurlijk het ideale gebouw voor het GROHE centrum? De open atmosfeer die door de architectuur gecreëerd is, bidet een ideale omgeving voor het dagelijkse creatieve werk dat in de GROHE Ontwerpstudio geleverd wordt. Klanten en bezoekers worden uitgenodigd om exclusieve nieuwe producten te testen in de GROHE Winkel.

De innovatieve producten die getoond worden in dit futurische gebouw, zijn ook geïnstalleerd in de keuken en de sanitaire ruimten. De keuken is uitgerust met GROHE Blue® kranen zodat werknemers vers gefilterd en smaakvol water kunnen drinken. De wastafels in de sanitaire ruimten bevatten de aanraakloze GROHE Allure E kranen voor maximale hygiëne en minimaal waterverbruik en de GROHE Veris éénhendelmengkranen voegen een emotionele hint toe aan deze pure omgeving.

In dit project geïnstalleerde GROHE producten