•  

GROHE Blue Professional

Ultieme verfrissing

We hebben de luxe dat ons drinkwater direct uit de kraan komt. De meesten van ons gebruiken kraanwater om eten te koken en koffie of thee te zetten. Maar als we een glas water willen, kiezen we toch meestal voor mineraalwater uit flessen. Niet echt praktisch en zeker niet milieuvriendelijk. Investeer in een GROHE Blue watersysteem en je hebt op ieder moment direct de beschikking over heerlijk gefilterd water.

GROHE Blue Professional combineert de moderne designkraan met een hoogwaardig filter, maar hij blijft net zo makkelijk in gebruik als een gewone keukenmengkraan. De rechtergreep van de kraan is voor het normale koude, warme en gemengde water. De linker greep met de gekleurde LED-display gebruik je om het koolzuurgehalte van het gefilterde en gekoelde water te regelen.

De kraan is afgewerkt met GROHE StarLight® chroom. Door de twee aparte waterkanalen in de uitloop komt het gefilterde water nooit in aanraking met het ongefilterde water. 

Kleurkeuze

Chroom

Productassortiment

filterKoolzuurflesOnderdelen keuken kranen

Een verfrissende waterbron in je keuken

Wie zegt er nee tegen een heerlijk glas fris, gefilterd water uit de kraan? Met GROHE Blue is gefilterd water direct verkrijgbaar en, afhankelijk van welk model je kiest, gekoeld en voorzien van koolzuur. En als het water eenmaal gefilterd is komt het niet meer in contact met ongefilterd water dankzij de gescheiden waterkanalen. 

Verfrissend eenvoudig

 Door het unieke GROHE Blue watersysteem komt er vers en heerlijk gefi lterd water direct uit je keukenkraan, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een LED-display op de greep van de kraan geeft aan wanneer je het waterfilter moet vervangen. Het licht gaat knipperen wanneer de fi ltercapaciteit minder is dan 10%. Het filter gaat tot 12 maanden mee, heeft een capaciteit van 600 liter en kan worden aangepast aan de hardheid van het water.

De twee aparte waterkanalen in de uitloop en de innovatieve mousseur voorkomen dat het gefilterde water in contact komt met het ongefilterde water.
GROHE Blue
Waterkanalen en bediening
  1. GROHE Blue gefilterd water
  2. Normaal, ongefilterd water
GROHE Blue® Chilled & Sparkling Starterkit

Koolzuur

Fris, gekoeld water uit de kraan met een simpele draai aan de linkergreep van de GROHE Blue. De linker greep kan gedraaid worden in drie standen om het gewenste koolzuurniveau te kiezen: niets, gemiddeld of veel. Het verlichte display op de hendel verandert van kleur als er een ander koolzuurniveau wordt geselecteerd.

De carbonisator, geïntegreerd in de inbouwbox van GROHE Blue Professional, voegt fijne bubbels van koolzuur toe aan het gefilterde en gekoelde water om naar smaak licht of sterk koolzuurhoudend water te produceren.

Het water wordt gekoeld tot een frisse temperatuur tussen de 4°C en 10°C, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

GROHE Blue koolzuur niveaus:
GROHE Blue
1. Afbeelding: Blauw - Plat water
2. Afbeelding: Turquoise - Licht bruisend water
3. Afbeelding: Groen - Bruisend water
GROHE Blue

GROHE Blue & BWT

De meest waardevolle bron in de veiligste handen

Water is niet alleen 's werelds meest waardevolle hulpbron, maar ook de basis van alle levende wezens. GROHE en BWT, Europa's toonaangevende waterprofessionals, vertegenwoordigen veiligheid, hygiëne en de hoogste kwaliteitsnormen. Wij hebben de expertise van onze twee bedrijven gecombineerd om een compleet nieuwe waterervaring te kunnen bieden.

Kraanwater wordt nu omgezet in een pure verfrissing met behulp van het innovatieve GROHE Blue assortiment. GROHE Blue filtert het water met door BWT geleverde technologie en koelt het af naar de ideale temperatuur om van te genieten en levert plat water, water met fijne bubbels of bruisend water rechtstreeks uit de kraan. De wereldwijde innovaties van BWT bieden alle waterfijnproevers fris smakend water, gefilterd door BWT's unieke gepatenteerde Mg2+ technologie en verrijkt met magnesium. Gewoon prefect voor uw dagelijkse drinkwaterverwennerij.

Een kwestie van smaak

Bij een representatieve testgroep werd een onafhankelijke proef uitgevoerd om het water van GROHE Blue te vergelijken met drie verschillende, niet koolzuurhoudende mineraalwaters. Het resultaat: De meerderheid van de respondenten had een duidelijke voorkeur voor de smaak van GROHE Blue!
73% van de testgroep omschreef de smaak van GROHE Blue als 'fris'. Slechts 63% van dezelfde testgroep vond dat het overige mineraalwater een frisse smaak had.

Maar niet alleen het GROHE Blue water smaakt heerlijk, het geeft ook koffie en thee een betere smaak.
Overduidelijke winnaar van drie marktleidende mineraalwatermerken. GROHE Blue smaakt frisser!

GROHE Blue is duurzaam

Uit liefde voor het gemak en het milieu.

Het gebruik van een GROHE Blue filtersysteem betekent ook het nemen van verantwoordelijkheid voor het milieu. En het is hoog tijd: er is een verbazingwekkende hoeveelheid van zeven liter water nodig om één liter mineraalwater te produceren. Alleen al in Duitsland staat dit gelijk aan 60 km³ water per jaar - meer dan het gehele volume van het Bodenmeer.

In Duitsland verbruikt de productie van mineraalwater 2.800 megawatt aan energie en de CO2-uitstoot komt overeen met 620.000 dieselvoertuigen. Volgens schattingen van het WNF (Wereld Natuur Fonds) heeft de waterindustrie ongeveer 1,5 miljoen ton plastic nodig per jaar en een groot deel wordt niet gerecycled en eindigt op de stortplaats.

GROHE WaterCare® is een belofte die we doen samen met onze klanten, om de toekomst van deze kostbare natuurlijke hulpbron te beschermen. Dit is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van producten zoals GROHE Blue, die mensen helpt hun water-en energieverbruik te controleren met alle mogelijke comfort.

GROHE Blue Professional

De GROHE Blue keukemengkranen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en afwerkingen.

GROHE Blue Professional Starter Kits bevatten verder:

Design Awards

2014 interior innovation award

2014
interior innovation award

GROHE Blue® Mono
2013 Perspective Award

2013
Perspective Award

Trophy - GROHE Blue® Mono
2013 iF Product Design Award

2013
iF Product Design Award

GROHE Blue® Mono
2013 red dot design award

2013
red dot design award

GROHE Blue® Mono
2012 Good Design Japan

2012
Good Design Japan

Best 100
2012 Good Design USA

2012
Good Design USA

GROHE Blue® Mono
2011 interior innovation award

2011
interior innovation award

2010 iF Product Design Award

2010
iF Product Design Award

2010 IFA Usability Park Publikumspreis

2010
IFA Usability Park Publikumspreis

GROHE Technologie

GROHE SilkMove®

GROHE SilkMove®

Grote instelhoek en unieke keramische schijven zorgen voor een comfortabele en nauwkeurige bediening.
GROHE StarLight®

GROHE StarLight®

Een langdurig stralende glans dankzij de bijzonder bestendige en onderhoudsvriendelijke GROHE chroomlaag.
GROHE Enhanced Water™

GROHE Enhanced Water™

Verrijkt water direct uit de keukenkraan – spaart tijd, geld en het milieu.