•  

Het kantoor van de toekomst

Claerhout Communicatiehuis biedt als full service reclame- & communicatiebureau een uitgebreide dienstverlening aan binnen de wereld van online, offline en ontmoeting. Zij hebben heel wat klanten in de bouwsector. Samen met deze klanten en hun nieuwste technieken ontwierp en bouwde zaakvoerder Pieter Claerhout hun nieuwste uitvalsbasis in Gent.
Het nieuwbouwproject oogt van buitenaf eenvoudig, met de betonstructuur en dragende silicaatwanden, afgewerkt met zwarte Ecobricks. De rechthoekige vorm met enkele ‘knikken’ sluit perfect aan op de bestaande gebouwen. Binnenin herbergt het bovendien de innovatiefste technieken en materialen. Er zijn oplossingen van meer dan dertig fabrikanten geïntegreerd. Veel hiervan waren nog nooit eerder in de praktijk toegepast.
Op vlak van energievoorziening en -verbruik is het gebouw bijzonder duurzaam. Met de verschillende fabrikanten en adviseurs werden er vier grote communicatieplatformen opgestart: de Vijfde Gevel (haal méér uit uw dak), de Derde Long (duurzaam woon- en werkcomfort), IT Centraal (bouwen rond IT) en BIM (integraal bouwen). Dankzij deze samenwerkingsverbanden zijn de partijen erin geslaagd om hun innovaties op elkaar af te stemmen en het ‘perfecte’ dak, binnenklimaat, domoticasysteem,… te ontwikkelen.
Ook GROHE heeft aan dit project meegewerkt, met producten die perfect in het plaatje passen en hun bijdrage leveren tot een gezond binnenklimaat op weg naar een wereld met minder waterconsumptie en verpakkingsafval.

GROHE Blue werd als state-of-the-art ecologische drinkwateroplossing discreet geïntegreerd in de kitchenettes, en voorziet alle kantoormedewerkers van zowel gefilterd bruisend als plat drinkwater uit de kraan. Tijdens blindesmaakproeven met testpanels is gebleken dat de gebruiker GROHE Bluewater naar smaak geen verschil merkt met diverse types flessenwater op de markt.

Naast het de badkamer in het conciërgeappartement, werden tevens alle waterpunten in de publieke sanitaire ruimten van waterbesparende GROHE-oplossingen voorzien, zoals traploos instelbare toiletspoelsystemen en elektronische Ecojoy wastafelkranen.
Neusje van de zalm is de onzichtbaar ingebouwde urinoirelektronica, waardoor de wand één optisch geheel blijft die niet verstoord wordt door individuele sensorplaten.

Nieuwe productcategorie in het GROHE-gamma is keramiek dat perfect is afgestemd op het GROHE-kraanwerk, en waaruit onder andere de toiletpotten met vuilafstotende laag werd gekozen.

Graag meer weten over een duurzaam woon- en werkcomfort? Neem dan ook een kijkje op www.dederdelong.be