•  

GROHE Rapido SmartBox

BIJ GROHE ZIJN WE CONSTANT OP ZOEK NAAR NIEUWE EN BETERE OPLOSSINGEN.

Onze experts op de gebieden van design en ontwikkeling streven er constant naar effectievere en efficiëntere manieren te vinden om water te besturen en dit op een mooiere manier te verplaatsen. Met als doel onze klanten meer mogelijkheden te bieden om van water te genieten. Daarnaast komen onze installateurs en planners constant met betere en effectievere manieren om hiermee te werken.

GROHE SmartControl Inbouw en GROHE Rapido SmartBox
bieden samen veel voordelen. Volg ons voor meer informatie.

EENVOUDIGWEG DUIDELIJK

De verborgen voordelen van de concealed-technologie

Ruimte is een waardevol goed en is vaak schaars. Het is een uitdaging voor planners en installateurs om hier effectief gebruik van te maken. Dat is geen eenvoudige opgave, zeker niet in de douche waar ruimte vaak moeilijk te vinden is.

Met de verborgen installatie en het uiterst slanke design biedt GROHE SmartControl Inbouw meer ruimte onder de douche zonder in te leveren op functionaliteit of comfort. Ook biedt dit systeem extra praktische voordelen: reinigen wordt sneller en gemakkelijker dankzij het vlakke, gestroomlijnde design.

Flexibiliteit van design: GROHE SmartControl Inbouw biedt zeer veel ontwerpvarianten. Een ruime selectie van mogelijke opbouwsets en douches zorgt ervoor dat de gekozen stijl van de badkamer naadloos overloopt in de doucheruimte. Inbouwtechnologie: er zit meer in voor u.

Eenvoudigweg meer voordelen

 • Bedien tot drie douchefuncties voor een betere douche-ervaring
 • Intuïtieve bediening en perfecte besturing van het watervolume via
  SmartControl
 • Inbouwtechnologie en elegant superslank ontwerp (43 mm) voor
  meer ruimte onder de douche

 • Eén elektronicabox stuurt tot drie douche-/badvulfuncties aan met
  slechts één afwerking
 • Efficiënt leidingsysteem dankzij toevoer van onderaf
 • Wandplaten 6° aanpasbaar
 • Minimale installatiediepte van slechts 75 mm
 • Optionele serviceonderbrekingen voor Retro-Fit
 • Altijd compatibel met terugstroombeveiliging van retrofit
 • Eenvoudige montage op locatie, geen bankschroef nodig

Minder is meer – één wandplaat kan alles

BEDIEN TOT DRIE DOUCHES MET SLECHTS ÉÉN AFWERKING

De trend van nu is een veelzijdige douche-ervaring die verder gaat dan eenvoudige bad-/douchecombinaties. Het nadeel hiervan is dat u twee elektronicaboxen nodig hebt en twee afwerkingen om een handdouche en een douchekop met twee straalbeelden te bedienen. Tot nu toe tenminste.
GROHE Rapido SmartBox en GROHE SmartControl Inbouw maken het eenvoudig. Met slechts één elektronicabox en één afwerking is het mogelijk om van twee douchekopfuncties tegelijkertijd te genieten. Met tot drie SmartControl-aftapkranen plus een thermostaat of een mengkraan in één afwerking is voor GROHE SmartControl Inbouw de helft van het werk nodig voor driedubbel douchegenot.

Het genot van de twee straalbeelden uit de douchekop wordt versterkt door de Rainshower 360- en de nieuwe Rainshower 310-douchekoppen. Deze zijn ontworpen om elkaar perfect aan te vullen en leveren een onmisbare douchesensatie.

Draai het volume omhoog – of omlaag als u dat liever hebt

GROHE SmartControl biedt niet alleen een uitgebreide keuze aan douchestralen, maar ook een nauwkeurige besturing van het stromende water. GROHE SmartControl heeft een geïntegreerde volumebesturing voor een persoonlijke doucheervaring. Met een eenvoudige druk op de knop start of stopt u de gewenste douche. En met een draai zorgt u voor een nauwkeurige besturing van het watervolume. Dankzij de duidelijke symbolen op de knoppen is de bediening eenvoudig en intuïtief.

Slank is het nieuwe mooi

Supervlak ontwerp van 43 mm
Wat de installatiediepte van het inbouwgedeelte ook is, de totale hoogte van de afwerking is nooit meer dan 43 mm. De GROHE SmartControl Inbouw combineert ruimtebesparend gemak in de douche met een aantrekkelijke, slanke look.

Dunnere wandplaten
De hoogte van slechts 10 mm en het zeer slanke ontwerp maken de GROHE SmartControl Inbouw-afdekplaat elegant en ruimtebesparend.

Verborgen afdichtsysteem
De GROHE SmartControl Inbouw heeft een geïntegreerd afdichtsysteem dat voorkomt dat er water door de wand kan dringen.

Symbolen kunnen worden gewijzigd
De bedieningsknoppen worden geleverd met verschillende symbolen die de diverse doucheopties weergeven. Deze symbolen zijn helder en herkenbaar en zorgen ervoor dat u de functies goed van elkaar kunt onderscheiden. De knoppen kunnen afzonderlijk worden geconfigureerd en indien nodig ook eenvoudig onderling worden verwisseld.

Rond of vierkant?

GROHE SmartControl Inbouw is verkrijgbaar in twee verschillende vormen: rond en vierkant. Het is ook verkrijgbaar in twee stijlvolle afwerkingen: in klassiek chroom en, voor een opvallend maar subtiel designelement, van acrylglas in Moon White. Elke variant past perfect bij de overeenkomstige GROHE-designlijn.

Eenvoudige installatie : van dichtbij bekeken

Past in elke wand - zelfs in dunne


Met een montagediepte van slechts 75 mm past de GROHE Rapido SmartBox in elk type wand, zelfs in bijzonder smalle wanden. En de GROHE Rapido SmartBox kan sneller en eenvoudiger in bakstenen muren worden gemonteerd.

De elektronicabox die altijd topprestaties levert

Eenvoudige montage op locatie – laat de bankschroef thuis
De GROHE Rapido SmartBox is de slimme innovatie die een snelle en eenvoudige installatie van elektronicaboxen mogelijk maakt. Dankzij koperen afvoeren die gemakkelijk toegankelijk zijn, kan de elektronicabox worden gemonteerd met behulp van een sleutel of waterpomptang, wat efficiënte montage op locatie mogelijk maakt.