•  

GROHE SmartControl Inbouw
De verborgen voordelen van de concealed-technologie

Ruimte is een waardevol goed en is vaak schaars.Het is een uitdaging voor planners en installateurs om hier effectief gebruik van te maken. Dat is geen
eenvoudige opgave, zeker niet in de douche waar ruimte vaak moeilijk te vinden is. Met de verborgen installatie en het uiterst slanke design biedt GROHE SmartControl Inbouw meer ruimte onder de douche zonder in televeren op functionaliteit of comfort. Ook biedt dit systeem extra praktische voordelen: reinigen wordt snelleren gemakkelijker dankzij het vlakke, gestroomlijnde design. Flexibiliteit van design: GROHE SmartControl Inbouw biedt zeer veel ontwerpvarianten. Een ruime selectie van mogelijke opbouwsets en douches zorgt ervoor dat de gekozen stijl van de badkamer naadloos overloopt in de doucheruimte. Inbouwtechnologie: er zit meer in voor u.

Slank is het nieuwe mooi

SUPERVLAK ONTWERP VAN 43 MM
Wat de installatiediepte van het inbouwgedeelte ook is, de totale hoogte van de afwerking is nooit meer dan 43 mm. De GROHE SmartControl Inbouw combineert ruimtebesparend gemak in de douche met een aantrekkelijke, slanke look.

DUNNERE WANDPLATEN

De hoogte van slechts 10 mm en het zeer slanke ontwerp maken de GROHE SmartControl Inbouw-afdekplaat elegant en ruimtebesparend.

VERBORGEN AFDICHTSYSTEEM
De GROHE SmartControl Inbouw heeft een geïntegreerd afdichtsysteem dat voorkomt dat er water door de wand kan dringen.

SYMBOLEN KUNNEN WORDEN GEWIJZIGD
De bedieningsknoppen worden geleverd met verschillende symbolen die de diverse doucheopties weergeven. Deze symbolen zijn helder en herkenbaar en zorgen ervoor dat u de functies goed van elkaar kunt onderscheiden.
De knoppen kunnen afzonderlijk worden geconfigureerd en indien nodig ook eenvoudig onderling worden verwisseld.

Minder is meer: één wandplaat kan alles

BEDIEN TOT DRIE DOUCHES MET SLECHTS ÉÉN AFWERKING: De trend van nu is een veelzijdige douche-ervaring die verder gaat dan eenvoudige bad-/douchecombinaties. Het nadeel hiervan is dat u twee elektronicaboxen nodig hebt en twee afwerkingen om een handdouche en een douchekop met twee straalbeelden te bedienen. Tot nu toe tenminste. GROHE Rapido SmartBox en GROHE SmartControl Inbouw maken het eenvoudig. Met slechts één elektronicabox en één afwerking is het mogelijk om van twee douchekopfuncties tegelijkertijd te genieten. Met tot drie SmartControl-aftapkranen plus een thermostaat of een mengkraan in één afwerking is voor GROHE SmartControl Inbouw de helft van het werk nodig voor driedubbel douchegenot. Het genot van de twee straalbeelden uit de douchekop wordt versterkt door de Rainshower 360- en de nieuwe Rainshower 310-douchekoppen. Deze zijn ontworpen om elkaar perfect aan te vullen en leveren een onmisbare douchesensatie."

Draai het volume omhoog, of omlaag als u dat liever hebt

GROHE SmartControl biedt niet alleen een uitgebreide keuze aan douchestralen, maar ook een nauwkeurige besturing van het stromende water. GROHE SmartControl heeft een  geïntegreerde  volumebesturing voor een persoonlijke doucheervaring. Met een eenvoudige druk op de knop start of stopt u de gewenste douche. En met een draai zorgt u voor een nauwkeurige besturing van het watervolume.Dankzij de duidelijke symbolen op de knoppen is de bediening eenvoudig en intuïtief.

Rond of vierkant?

GROHE SmartControl Inbouw is verkrijgbaar in twee verschillende vormen: rond en vierkant. Het is ook verkrijgbaar in twee stijlvolle afwerkingen: in klassiek chroom en, voor een opvallend maar subtiel designelement, van acrylglas in Moon White.  Elke variant past perfect bij de overeenkomstige GROHE-designlijn.

Eenvoudigweg de ideale temperatuur - 
Thermostaat met GROHE TurboStat technologie

Altijd de juiste temperatuur:
Voor ultiem gemak en veiligheid

De GROHE TurboStat-technologie is het hart van onze Grohtherm thermostaten. De onbetwiste gevoeligheid van dit thermo-element betekent dat het in een fractie van een seconde water op de gewenste temperatuur
levert en die constant houdt tijdens de gehele duur van de douche. Geen verspilling meer van tijd, water en energie om de juiste temperatuur te vinden. En als er een storing optreedt in de koudwatertoevoer reageert het systeem direct: de warmwatertoevoer wordt automatisch
afgesloten om verbrandingsgevaar te voorkomen. Grohtherm-thermostaten worden geleverd met een SafeStop-knop op 38 °C en kunnen worden aangevuld met een extra begrenzer op 43 °C. Maar de GROHE TurboStat doet meer dan alleen de temperatuur beheren. Deze technologie compenseer top nauwkeurige wijze drukschommelingen voor een consistent comfortabele douche.

SmartControl Mengkraan 

GROHE SmartControl Inbouw-mengkranen zijn ideale
instapmodellen en combineren de SmartControl-werking met handmatige mengtechnologie. De mengkraanbovendelen zijn leverbaar met een, twee of drie bedieningsknoppen en zijn voorzien van geïntegreerde vuilzeven voor een langere levensduur en eenvoudig
onderhoud.

Eén kan het werk van twee doen 

Elektronicabox met 3 afvoeren
Met drie afvoeren voor een breder aanbod aan doucheopties kan de GROHE Rapido SmartBox doen wat normaal door twee elektronicaboxen moet worden gedaan. Dat zorgt voor grote besparingen op gebied van werk en inspanning.

Alle poorten met standaard 1,2 cm
De GROHE Rapido SmartBox maakt adapters bijna overbodig. De box heeft aansluitingen van ½inch die gemaakt zijn om op standaard buizen te passen. Daar waar andere elektronicaboxen met ¾-inch-afvoeren gemaakt zijn om eerder op de uitzondering dan op de regel te passen, is
de GROHE Rapido SmartBox ontworpen om op 90 % van de buizen te passen. Slim, nietwaar?

Efficiëntie van onder naar boven 

Toevoer van onderaf
voor een efficiënt
leidingsysteem 

Een efficiënt leidingsysteem leidt tot een efficiënte installatie. De GROHE Rapido Smartbox wordt geleverd met toevoer van onderaf, waardoor een directe aansluiting op de warme en koude watertoevoer mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat 90°-inbouw tot het verleden behoort. Waarom een omweg nemen als u er ook direct kunt komen?

De laatste precieze aanpassingen eenvoudig gemaakt 

ACHTERAF VERSTELBAAR TOT ZES GRADEN

Een opdracht perfect uitvoeren komt neer op een perfecte uitvoering van zelfs het kleinste detail. En wanneer de opdracht is afgerond, is het vaak moeilijk om fouten aan te passen. Niet met de GROHE-wandplaten. Deze kunnen achteraf tot zes graden worden bijgesteld (dankzij de wijde gaten in de functie-eenheid) om een perfecte uitlijning met de tegels en de voegen mogelijk te maken. Niet boren, dus geen risico op beschadiging. Gewoon een goed uitgevoerde opdracht.

Alles wat u nodig hebt voor vervanging 

Serviceonderbrekingen voor vervanging
Met de optionele serviceonderbrekingen voor vervanging geeft de GROHE Rapido SmartBox u met een paar stappen de volledige controle over de watertoevoer. In het geval van onderhoudswerkzaamheden kan elke afvoer in het gebouw direct en afzonderlijk worden afgesloten. Dit is een duidelijk voordeel, met name in hotels en appartementengebouwen. Serviceonderbrekingen zijn ook verkrijgbaar als een Retro-Fitoptie voor de standaard elektronicabox en zijn eenvoudig uitwisselbaar.
Terugstroombeveiliging voor retro-fit.
In Europa moet elke combinatie met een geïntegreerde badtoevoer- en een overloopeenheid voldoen aan de EU-norm EN 1717 om drinkwater te beschermen tegen vervuiling. Met een eenvoudig maar slim terugstroombeveiligingsapparaat kan de GROHE Rapido SmartBox achteraf worden gemonteerd om te voldoen aan de EU-norm.

Eenvoudige installatie 

Past in elke wand – Zelfs in dunne
Met een montagediepte van slechts 75 mm past de GROHE Rapido SmartBox in elk type wand, zelfs in bijzonder smalle wanden. En de GROHE Rapido SmartBox kan sneller en eenvoudiger in bakstenen muren worden gemonteerd.

Eenvoudige montage op locatie – laat de
bankschroef thuis

De GROHE Rapido SmartBox is de slimme innovatie die een
snelle en eenvoudige installatie van elektronicaboxen mogelijk maakt. Dankzij koperen afvoeren die gemakkelijk toegankelijk zijn, kan de elektronicabox worden gemonteerd met behulp van een sleutel of waterpomptang, wat efficiënte montage op locatie mogelijk maakt.

Meer voordelen - Geen gedoe

1. Drie afvoeren voor meer mogelijkheden met een enkele elektronicabox
2. Markeringen voor het midden
3. 16 robuuste bevestigingsopties voor 6 mm en 8 mm
4. Bevestigingsring voor installatie aan de achterzijde
5. Duidelijke indicatie van de warme en koude watertoevoer, toevoer voor onderaf voor efficiënt leidingsysteem
6. Markeringen voor het midden
7. Duidelijke indicatie van welke afvoer waarvoor moet worden gebruikt
8. Sokkel voor waterpas

1. Koperen afvoeren, elektronicabox kan worden bevestigd met een leidingsleutel, geen bankschroef nodig
2. 1/2-inch-aansluitingen die passen op standaard buizen zonder adapters
3. Robuuste inbouwbox
4. Gebied met verminderde muurdikte om eenvoudig op lengte te snijden
5. Sokkel voor waterpas
6. Afneembare en robuuste beschermingskap
7. Duidelijke markering van de min/max installatiediepte

Kleurkeuze

Productassortiment

Thermostaat afwerksetAfwerksetopbouwdeel mengkraanRapidoThermostaat inbouw

Ontdek meer over GROHE SmartControl 

Installatie Video 

3 routes naar uw ideale douchemoment 

GROHE biedt u drie verschillende manieren om de perfecte douche te creëren waarbij u maximale ruimte krijgt om te plannen en te genieten.
Of u aan een eenvoudige make-over denkt of uw doucheruimte compleet opnieuw wilt ontwerpen, bij GROHE vindt u een scala aan installatieoplossingen om aan uw behoeften te voldoen.

SmartControl 

GROHE SmartControl kan samen met de schitterende Rainshower 360-douchekop en douchestang worden geïnstalleerd met minimale inspanning voor een maximaal effect
Ontdek SmartControl 

SmartControl Combi-Douchesysteem 

De verborgen oplossing: geen zichtbare douchestand, enkel de imposante Rainshower 360-douchekop en GROHE SmartControl
Ontdek SmartControl Combi 

SmartControl Inbouw 

Minimalisme voor maximaal effect. GROHE SmartControl Inbouw wordt achter de wand gemonteerd voor een strakke, minimalistische look en meer ruimte.
Ontdek SmartControl Inbouw