•  

GROHE Light

Minimaliseert de aanwezigheid van lood en nikkel in het drinkwater.

GROHE's eigen handgemaakte messing, GROHE Light is ontwikkeld om de aanwezigheid van lood en nikkel in het drinkwater te minimaliseren.

GROHE is de enige fabrikant van sanitair met eigen in-house gieterijen. Elke GROHE fabriek heeft een centrale oven waar het koper is ontstaan uit afzonderlijke ingrediënten. GROHE koopt geen kant en klare messing voor het gieten, wat betekent dat ze 100% controle over de inhoud van de legering.
Als Master of Technology in messing gieten, heeft GROHE het recept verbeterd en de processen geoptimaliseerd. Met een vermindering van 35% in vergelijking met de bestaande legering, heeft GROHE de aanwezigheid van lood in het water tot een minimum beperkt en overtreft het bijna alle wettelijke normen wereldwijd. Daarnaast gebruikt GROHE tot 80% gerecycled materiaal zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het messing.

GROHE LIGHT messing: ontwikkeld naar een loodgehalte van maximaal 0,9% en gebruikt in alle GROHE fabrieken. Dit is een vermindering van 40% in vergelijking met de Duitse Industry Standard (DIN 1982).